Bitcoin

Bitcoin hoitaa salausmarkkinoita, mutta DeFi-rahakkeet eivät seuraa sen johtoasemaa

DeFi-rahakkeet ovat olleet olemassa muutaman kuukauden ajan – tarpeeksi kauan, jotta voidaan suunnitella joitain toistuvia trendejä, jotka osoittavat joitain selkeitä malleja.

Hajautetut vaihdot ovat olleet jo jonkin aikaa, mutta vasta sen jälkeen kun hajautetun rahoituksen mania on tarttunut siihen, että ne ovat tulleet omiin. DEX-käytön kasvu ei ole ollut mitään muuta kuin eksponentiaalista, volyymit melkein kaksinkertaistuvat elo- ja syyskuussa edellisiin kuukausiin verrattuna.

Mutta kertookö koko tarina yksinään äänenvoimakkuudesta? DeFi-hulluuden keskellä suurimpia voittajia ovat olleet DeFi-hallintomerkit. Aloitettu Compoundin COMP-tunnuksella kesäkuussa, muut perässä seuranneet projektit ovat nähneet samanlaisia ​​malleja. Yam Financen YAM, SushSwap’s SUSHI ja BurgerSwap’s BURGER ovat kaikki nähneet valtavaa suosiota lanseerauksensa jälkeen, kunhan niiden hinta alkaa laskea, kun alkuperäinen hyökkäys lakkaa.

Nykyisten tietojen perusteella on suhteellisen helppo jäljittää suora korrelaatio DEX-äänenvoimakkuuden meteorisen nousun ja hallintomerkkien myöntämishullun välillä, joita toistaiseksi ei ole pystytty pitämään arvossaan alkuperäisen hyppyn ulkopuolella.

Kaikuja IPO-villityksestä?

Kryptovaluutta on aina lainannut termejä ja käsitteitä perinteiseltä rahoitukselta. Ajatus alkuperäisestä kolikoiden tarjoamisesta on peräisin sen perinteisestä serkusta, alkuperäisestä julkisesta osakeannista. Mutta vaikka listautumisanti on merkki sijoittajien luottamuksesta yrityksen tulevaisuuteen, ICO: t olivat kaikille vapaasti sallittuja kuka tahansa lyödä rahakkeita riippumatta siitä, onko kysyntää, joka tuottaisi arvoa.

DeFi-rahakkeilla on jo vakiintunut tuote, joka tarjoaa jonkin verran arvoa markkinaosapuolille. DeFin hallintomerkit tarjoavat haltijoille tulevaisuuden panoksen tuotteen kehittämiseen. Tällä tavoin DeFi-rahakkeet ovat paremmin verrattavissa IPO: n käsitteeseen kuin ICO-merkit koskaan.

Listautumisannin päättymisen jälkeen suurin osa sijoittajista luovuttaa osakkeitaan jälkimarkkinoille UBS: n havaintojen mukaan. Tämä suuntaus ei edusta hyvää varhaisille DeFi-rahakkeiden vastaanottajille, koska he yleensä HODL. Tietysti DeFi on hyvin alkuvaiheessa, joten on liian aikaista tehdä mitään konkreettisia vertailuja. COMP, merkki, joka aloitti kaiken tämän, on vain kolme kuukautta vanha. EToron kaupankäyntialustan johtava blockchain-tutkija Omri Ross uskoo, että DeFi-rahakkeisiin tulisi silti suhtautua varoen:

„Tuomaristo on edelleen ulkona DeFi-hallintotunnusten arvostuksen perusteista. Kun otetaan huomioon avaruuden uutuus ja monet monimutkaiset tekijät, joita käytetään merkin perusarvon arvioinnissa, hallintotunnusten hinnoittelu on edelleen erittäin spekulatiivista. „

BTC-korrelaation puute?

DeFi-rahakkeet saattavat näyttää aavemaista korrelaatiota IPO: iden kanssa, mutta niillä on suurempi suuntaus salausmarkkinoilla. Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta, useimmat kolikot seuraavat yleensä Bitcoinin (BTC) hintamuutoksia. Tällä hetkellä DeFi-rahakkeet ovat tässä suhteessa poikkeavuuksia. Vaikka BTC on käynyt kauppaa suhteellisen kapealla alueella viimeisen kuukauden aikana, DeFi-rahakkeet ovat osoittaneet hintamuutoksia täysin korreloimattomina BTC-markkinoihin. Burisen perustaja ja toimitusjohtaja Curis Wang – vaihto, joka hiljattain alkoi tarjota sekä hajautettuja että keskitettyjä rahoitusvaihtoehtoja – kertoi Cointelegraphille:

„En usko, että heidän hintansa päätyvät seuraamaan BTC: tä. Suurin osa näiden DeFi-kolikoiden käyttäjistä ja sijoittajista on melko tietoinen DeFi: stä, kryptovaluutoista ja rahoituksesta yleensä, ja he ymmärtävät, että toiminnot, joita nämä projektit edistävät, menevät niin pitkälle, mitä BTC aikoi koskaan tehdä. „

Kaikki nämä kohdat herättävät kiehtovia kysymyksiä DeFi-merkkimarkkinoiden tulevasta suunnasta. Listautumisannin käsite on jatkunut vuosikymmenien ajan. Sijoittajat innostuvat edelleen tarpeeksi hakeakseen osakkeiden alustavaa allokointia, vaikka luvut viittaavatkin siihen, että he voivat odottaa häviävänsä. Osakesijoittajat voivat kuitenkin joissakin tapauksissa säilyttää asemansa vuosikymmenien ajan. Esimerkiksi Berkshire Hathaway on pitänyt Coca-Colan ja Wells Fargon varastoja yli 30 vuoden ajan.

Salausinvestointien tunnetusti muuttuvassa maailmassa näyttää siltä, ​​että on ajateltavissa, että kaikki sijoittajat pitävät DeFi-rahakkeita niin kauan, varsinkin jos niiden arvo laskee edelleen. Lisäksi on myös kysymys siitä, tuleeko alenevan tuoton laki voimaan, mikä tarkoittaisi, että jokaisesta uudesta DeFi-merkistä, joka tulee markkinoille, tulisi vähitellen vähemmän arvokkaita kuin edeltäjänsä.

Segmentissä, jota näyttää aiheuttavan hype, se näyttää olevan enemmän kuin vain mahdollisuus. Jos näin tapahtuu, DeFi-rahakkeet saattavat alkaa käyttäytyä enemmän kuin vakiintuneet altcoinit. Tämä käyttäytyminen näyttäisi heidän asettuvan nopeasti paikkaan token-rankingissa, joka heijastaa tarkemmin heidän pitkän aikavälin arvoa ja heijastaa BTC-hintoja tarkemmin.

Etsivä haamu

Kaikessa tässä spekulaatiossa ei oteta huomioon yhtä tekijää, joka voisi tappaa sijoittajien halun DeFi-merkkejä kokonaan: sääntely. Huolimatta DeFin pyrkimyksistä kohti decentralisaatiota